College Tour PThU

College Tour met Freek de Jonge 

Op 15 april organiseren we samen met de PThU de eerste De Nieuwe Bijbelschool College Tour. Wat hebben de theologie en de samenleving elkaar te zeggen en te vragen? Ad van Nieuwpoort gaat in gesprek met Freek de Jonge. Hoe kijkt hij naar onze samenleving vandaag? En wat is daarin zijn eigen rol: is hij verhalenverteller, grappenmaker, dominee met een boodschap, of als een profeet, die spreekt waar anderen zwijgen? En dan, wat zou hij aan theologiestudenten willen meegeven?

Freek de Jonge (1944) verwierf faam met Neerlands Hoop, zijn vele theaterprogramma’s, teksten en liederen. Daarnaast is hij ook zeer geïnteresseerd in theologie. Zo is hij betrokken bij de herdenking van Jan Koopmans, de Amsterdamse verzetsdominee die in ‘45 om het leven kwam, voor wie hij een lied schreef. Ook is hij intensief bezig met de nalatenschap van zijn vader, die predikant was. Hoe was het om in de pastorie op te groeien? En, wat kan de actuele betekenis van dat beroep nog zijn vandaag?

Een gesprek met veel ruimte voor studenten om vragen te stellen en mee in gesprek te gaan.

Woensdag 15 april van 16:15-17:15 uur aan de PThU Amsterdam. Aanmelden (verplicht): https://www.pthu.nl/actueel/agenda/!/32074/college-tour-met-freek-de-jonge

PThU poster A3 1