Uitnodiging

logo nieuwsbrief

UITNODIGING

De Nieuwe Bijbelschool is verbonden aan de bijzondere leerstoel Miskotte/Breukelman voor de hermeneutiek van de bijbelse grondwoorden. Op 7 mei neemt ‘onze’ hoogleraar Rinse Reeling Brouwer afscheid. Mede namens de afscheidscommissie: heel hartelijk welkom. En teken tot uiterlijk maandag (!) in op de feestbundel ‘Messiaanse Exegese’.

20190507

Afscheid op 7 mei

Rinse Reeling Brouwer: een bevlogen kenner van de gereformeerde theologiegeschiedenis, van Calvijn tot Miskotte en Breukelman. Altijd maakt hij voelbaar dat theologie niet zweeft, maar over ons gaat, hier en nu. Lezend in de Schrift, meedenkend met denkers van Barth tot Agamben, straalt hij uit dat hij zich gedrongen weet tot handelen en hopen. Een theologisch bestaan dat inspireert. Een leraar van vele dankbare leerlingen. Op dinsdag 7 mei a.s. neemt hij afscheid van de Protestantse Theologische Universiteit: hij gaat als hoogleraar, universitair hoofddocent en als predikant met emeritaat. Het afscheidscollege vindt plaats in het Auditorium van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Aanvangstijd is 15:45 uur. Na afloop is er een receptie in de Foyer van de VU.
Voorafgaand aan het afscheidscollege zal er een symposium zijn rond het thema Messiaanse exegese, met medewerking van o.a. prof.dr. Renée van Riessen en dr. Dick Boer. Het programma begint om 13:00 uur, aanmelden kan tot 25 april via pthu.nl/actueel/agenda.

Afscheidsbundel

Geheel in stijl wordt Rinse Reeling Brouwer een afscheidsbundel of ‘Festschrift’ aangeboden. Vrienden en collega’s die op allerlei manieren met Rinse verbonden zijn, laten in dit boek hun licht schijnen over het thema ‘Messiaanse exegese’. U kunt deze bundel, natuurlijk onder strikte geheimhouding tegenover Rinse, nu bestellen door voorintekening. Uw naam zal dan worden opgenomen in het felicitatieregister dat achterin het boek wordt afgedrukt. Om deze bestelling te doen, kunt u tot uiterlijk 1 april gebruikmaken van de volgende link:
www.boekenwereld.com/afscheidsbundel. Het kan dus alleen nog dit weekend, wees er snel bij! (Let op: de naam die u invoert op de afrekenpagina, wordt exact overgenomen in het register, controleer goed op typefouten.)

Graag tot ziens op 7 mei.

Wilt u geen nieuwsbrieven meer  ontvangen? om u af te melden.