Peter van Breda

PeterAls zakenbankier ben ik ca. 35 jaar werkzaam geweest bij diverse grote financiele instellingen. De werkdruk was hoog, werkweken van 70 uur zeer gebruikelijk en de targets waren heilig. In 2008 ben ik met pensioen gegaan. De tegenstelling tussen de activiteiten van een zakenbankier en die van de Nieuwe Bijbelschool kan nauwelijks groter. Wat beweegt mij?

Er is een discrepantie ontstaan tussen de werelden van de grote zakenkantoren en de werkelijke, echte wereld. Die van mensen met een naam, met een eigen geschiedenis en een taal die we allen begrijpen. Geen kantoortaal. Tijdens mijn leven ben ik altijd kerkganger gebleven omdat ik op zondag een enorme behoefte voelde naar de taal die er voor mij toe doet, n.l. die van de Bijbel. De preek als hoogtepunt, de kracht van die taal.

Vorm geven aan de inhoud van de Bijbelse boodschap voorziet in een enorme behoefte. Veel mensen lopen bang weg zodra ze het woord Bijbel horen. Dat is niet nodig en kan verholpen worden door dat Boek gewoon open te slaan en samen te gaan lezen.

De Nieuwe Bijbelschool is een nieuw huis met vele kamers. Veel huurders zullen hun weg gaan vinden.