Vervolgonderzoek aan de PThU over Rochus Zuurmond

Vanaf 1 september zet Marco Visser met een nieuwe aanstelling aan de PThU zijn onderzoek voort.

Exegesezoom

Ons online preekteam gaat dapper door. Elke dinsdagochtend een uurtje vertalen, lezen, exegese; en dan op naar de preek. Na de zomer: teksten over de profeet Elisa en uit Jesaja. Stap gerust in. Met de vrienden van de Monshouwerstichting en vele andere leuke mensen. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zinsverband

Save the date: op 14 oktober een studiedag in Breda over het bijbels-theologische werk van Egbert Rooze.

Nascholing voor predikanten: van tekst tot preek

Op 15-16 februari 2023 verzorgen Ad van Nieuwpoort en Marco Visser weer de cursus Oude Bronnen Nieuwe Tijden op Nieuw Hydepark in het kader van de nascholing voor predikanten en kerkelijk werkers:

Donateursactie

Wij doen van harte een beroep op u: zonder uw financiële steun gaat het niet. Lees meer over onze donateursactie en doneer meteen via iDEAL!

Van tekst tot preek

Save the date: op 15-16 februari 2023 verzorgen Ad van Nieuwpoort en Marco Visser weer de cursus Oude Bronnen Nieuwe Tijden op Nieuw Hydepark in het kader van de nascholing voor predikanten en kerkelijk werkers: https://www.pthu.nl/onderwijs/nascholing/cursusaanbod/oude-bronnen-nieuwe-tijden/

Temidden van het tumult

Op vrijdag 1 juli organiseert de Miskotte Stichting een studiemiddag over ‘Temidden van het tumult’, de bundel nieuwe preken van K.H. Miskotte. Met sprekers Kees van Ekris en Ad van Nieuwpoort, en leesgroepen.

Marco Visser gepromoveerd op het proefschrift Pars pro toto

Op 9 februari is Marco Visser aan de PThU gepromoveerd op het proefschrift Pars pro toto.

Nieuwe website!

Onze website is volledig vernieuwd. Nu nog gebruiksvriendelijker, met de laatste technieken en ook heel mobiel- en tabletvriendelijk. Welkom!